Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Žalvarinis slapukų politika. Daugiau informacijos

Apie

ŽALVARINIS – žymiausia Lietuvos folk roko grupė iš Vilniaus. Aštrūs gitariniai rifai, roko pulsavimas, folkloras, jo interpretacijos ir šiuolaikinių muzikos stilių sintezė, visa tai - ŽALVARINIS. Lietuviškos dainų tradicijos, ugningumas ir šiuolaikinės ne tik roko, bet ir bliuzo bei world muzikos įtakos sukuria nepamirštamą, galingą sprogstamąjį muzikinį mišinį.

Grupę įkūrė kompozitorius, prodiuseris, gitaristas ir vokalistas Robertas Semeniukas 2001 metais. Šiuo metu grupėje dalyvauja vokalistė - Sigita Jonynaitė, Robertas Semeniukas, koncertuose talkina sesijiniai muzikantai: boso gitaristai- Domas Žostautas /Tadas Žukauskas ir būgnininkai - Jonas Lengvinas / Sergej Makidon.

Grupės energija ir rokenrolinis, bliuzinis groove‘as  įsuka, išjudina visus. Todėl nenuostabu, kad grupė pasirodo įvairiuose roko muzikos festivaliuose ne tik Lietuvoje, Latvijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, gastroliavo Jungtinėse Amerikos valstijose, Kinijoje.

ŽALVARINIS nevengia eksperimentuoti, bendradarbiauti su garsiausiais roko, džiazo, folko profesionalais, geriausiais Lietuvos atlikėjais, o 2014 metais grupė sudrebino net Pasaulio Lietuvių Dainų šventę, kai savo dainas atliko kartu su jungtiniu Dainų šventės dalyvių choru.

Per septyniolika gyvavimo metų įrašyta šeši muzikos albumai, grota beveik visuose Lietuvos miestuose, dalyvauta koncertuose „Baltijos keliui“  atminti, Nepriklausomybės dienos minėjimuose Lietuvoje ir užsienyje. Grupės muzika skamba filmų garso takeliuose, radijo stotyse, televizijoje, taip pat yra įtraukta į abiturientų muzikos egzamino klausimyną.

Koncertinė sudėtis:

Sigita Jonynaitė - Būdienė – vokalas 

Robertas Semeniukas – muzikos autorius, vokalas, gitara

Domas Žostautas / Tadas Žukauskas - bosinė gitara

Jonas Lengvinas / Sergej Makidon - būgnai

Diskografija:

2002 m.  Žalvarinis” 

2005 m.  “Žalio vario”

2008 m. Folk‘n Rock”

2014 m. “Gyvas”

2016 m. “Teka”

2018 m.  “Einam tolyn”

Įtakos:

Led Zeppelin, Guns’n’Roses, AC/DC, Pink Floyd, Deep Purple, RHCP, Dead Can Dance, Ilgi, Varttina , Philip Glass ,Miles Davis, Frank Zappa, Zakir Hussain, Joe Satriani, Tony Levin, Steve Vai, Jeff Beck ir daug kitų.

ŽALVARINIS dalinosi scena su:

Lionel Richie, Jessie J, Gregory Porter , Gipsy Kings, Bi-2, The Hobos, Alphaville, Zdob si Zdub, Groove Armada, Fools Garden, Tricky, BIX, Skamp, Andrius Mamontovas, Marijus Mikutavičius, G&G Sindikatas, Happyendless ir kt.

Svarbiausi festivaliai, kuriuose grota:

The Henley Festival (UK), Kraina Mryi (Ukraina), Regioo (Estija), Livas Ciems, Baltijas Saule, Tele2 Baltic Beach Party (Latvija), Dozens of Europe (Austrija), Vilniaus dienos Gdanske (Lenkija), Jūros šventė, Mėnuo Juodaragis, Roko naktys, Baltijos garsas, Margos pievos, Kilkim Žaibu, Be2Gether, 1000km Rally, Tarptautinis Harley Davidson suvažiavimas, Karklės festivalis.

Svarbiausi įvykiai

  • 2001 m. – kompozitorius ir prodiuseris Robertas Semeniukas subūrė dviejų kolektyvų narius (metalo grupės Ugnėlakis ir apeiginio folkloro ansamblio Kūlgrinda), aranžavo 9 liaudies dainas ir įrašė debiutinį grupės albumą pavadinimu „Žalvarinis“.
  • 2002 m. – išleidžiamas pirmasis grupės studijinis albumas pavadinimu „Žalvarinis“.
  • 2002 m. – vasarą Žalvarinis nusifilmavo Austrijos kino studijos filme apie Lietuvą.
  • 2004 m.  – Lietuvos Nacionalinėje televizijoje (LRT) gautas „Geriausio metų atradimo“ apdovanojimas.
  • 2004 m. – Kalėdinis labdaros koncertas „Angelai žmonėms“, Siemens Arena, Vilnius.
  • 2004 m. –  Sukurtas himnas „Ant kalno mūrai“ oro balionų šventei „Gubernija Cup 2004“, kuri vyko Šiauliuose.
  • 2004 m. – pradedami naujojo albumo įrašai studijoje „Aurea“, Vilniuje.
  • 2005 m. – pavasarį išleidžiamas antrasis studijinis grupės darbas – „Žalio vario“.
  • 2005 m. –  Latvijos nacionalinėje televizijoje Rygoje, nufilmuotas klipas populiariausiai grupės dainai „Alaus alaus“.
  • 2005 m. – Žalvarinis – „Geriausia folk roko grupė“. Apdovanojimas už nuopelnus 2004 –taisiais metais alternatyvios muzikos festivalyje „Velnių malūnas“.
  • 2005 m. – LRT eteryje pristatyta akustinė programa. Nufilmuojamas pilnas grupės koncertas su kviestiniais muzikantais.
  • 2006 m. – Žalvarinis –„Metų etno grupė“. Alternatyvios muzikos apdovanojimai A.LT 2005.
  • 2006 m. – Pasirodymas teatralizuotame kalėdinės eglutės įžiebime Katedros aikštėje ,Vilniuje, Vytauto V. Landsbergio spektaklyje „Gedimino sapnas“.
  • 2007 m.  – Krepšinio komandos “Žalgiris” sezono atidarymas Sporto halėje, Kaune.
  • 2007 m. – Prie gausios grupės veiklos prisidėjo ir koncertai Lietuvos kariams. Vienas įsimintiniausių renginių – tai dalyvavimas karinių pratybų uždarymo šventėje „Amber hope“ Klaipėdoje
  • 2008 m.  – išleidžiamas  trečiasis studijinis grupės albumas „Folk N’Rock“.
  • 2008 m.  – Sukurta daina “Stinta pukis” pirmiesiems Lietuvos Kino apdovanojimams ”Sidabrinė gervė”.
  • 2009 m. – Išleista knyga “Du broleliu” su grupių Žalvarinis ir Atalyja dainų karaoke versijomis.
  • 2009 m. – Pasirodymas Vilniaus Vingio parke fejerverkų festivalyje “Vilniaus fejerija 2009”.
  • 2010 m. – Grupei eksperimentuojant ir ieškant naujo skambesio dienos šviesą išvydo akustinė grupės programa „Žalvarinis kitaip“. Keičiasi grupės nariai. Grupę palieka būgnininkas Ilja Molodcov.
  • 2012 m. – Įrašytas singlas “Sūnus” kartu su Lietuvos scenos ryškiausia žvaigžde Marijumi Mikutavičiumi. Įrašuose talkino ir žymus džiazo kontrabosininkas Vytis Nivinskas, bei smuikininkas Tadas Dešukas.
  • 2012 m. – Grupė nominuota T.Ė.T.Ė muzikiniuose apdovanojimuose.
  • 2012 m. – Minint 150-ąsias poeto, dvasininko, mokslininko Maironio gimimo metines, grupė įrašo dainą “Negęsta akys” pagal poeto eiles “Užmigo žemė”.
  • 2013 m. – Įrašytas singlas “Alum lijo”. Įrašyti kūrinį padėjo žymūs džiazo instrumentalistai: Liutauras Janušaitis -saksofonas, Jievaras Jasinskis – trombonas, Laurynas Lapė – trimitas.
  • 2013 m. – Pasirodymas Lietuvos muzikos asociacijos apdovanojimuose “M.A.M.A.” Žalgirio arenoje, Kaune.
  • 2013 m. – Pristatyta nauja programa radijo stotyje „Lietus“.
  • 2013 m. – surengtas vienas didžiausių grupės solinių koncertų šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.
  • 2014 m. – išleistas koncertinis gyvo garso albumas „Gyvas“. Šiame koncerte dalyvavo dvidešimt profesionalių vokalistų ir instrumentalistų. Koncerte dalyvavo Marijonas Mikutavičius, Saulius Petreikis, Tadas Dešukas, Alex Ten, Indrė Anankaitė – Kalašnikovienė, Mindaugas Balčiūnas, Gediminas Mačiulskis ir kt. Akustinis koncertas taip pat yra nufilmuotas Lietuvos nacionalinės televizijos.
  • 2014 m. – Žalvarinis dalyvavo Pasaulio Lietuvių Dainų šventės atidarymo bei Dainų dienos koncertuose, kuriuose grupės dainas kartu atliko ir Dainų šventės dalyvių chorai.
  • 2015 m. – Lietuvos muzikos asociacijos apdovanojimuose “M.A.M.A.” ŽALVARINIS pretendavo gauti geriausios metų roko grupės nominaciją.
  • 2015 m. – grupė buvo išvykusi gastrolėms į JAV. Koncertauose talkino Čikagos džiazo ir gospelo atlikėjai.
  • 2015 m. – Žalvarinis buvo pakviestas groti viename prestižiškiausių Anglijos festivalių „The Henley festival“.
  • 2016 m. – įrašytas penktasis studijinis grupės albumas „TEKA“.
  • 2017 m. – vasario mėn. pristatomas pirmas profesionalus grupės vaizdo klipas dainai „Broliams“.
  • 2017 m. – pavasarį Koncertinis turas Kinijoje I (Beishan World Music Festival, DJD World Music Festival) Zhuhai, Beijing, Baoding
  • 2017 m. – rudenį Koncertinis turas Kinijoje II (Shanghai World Music Festival) Shanghai 
  • 2017 m. – lapkričio mėn. pristatomas Roberto Semeniuko režisuotas vaizdo klipas su Veronika Povilioniene dainai „Einam tolyn“.
  • 2017 m. – įrašinėjant naujausią grupės albumą „Einam tolyn“ prie grupės prisijungė profesionali vokalistė Sigita Jonynaitė – Būdienė. 
  • 2017 m. –  naujojo albumo įrašuose dalyvavo Lietuvos ir užsienio profesionalūs atlikėjai: Marijonas Mikutavičius, Veronika Povilionienė, Nadaprem, Petras Vyšniauskas, Aleksandr Belkin, Heiko Dijker, mongolų grupė Marmot Band, choras Ave Vita, grupė Ugniavijas ir kt., iš viso penkiasdešimt muzikantų. 
  • 2018 m. – sausio 31d. paleidžiamas singlas „Oi ta ta“ ir pristatomas vaizdo klipas su Marijonu Mikutavičiumi – „Oi ta ta“
  • 2018 m. – Vasario 16d. išleidžiamas naujasis studijinis albumas „Einam tolyn“ ( dvigubo vinilo ir CD formatu )
  • 2018 m. – kovo mėn. pristatomas vaizdo klipas dainai „Kadujo“.
  • 2018 m. – birželį pristatomas vaizdo klipas su grupe Ugniavijas dainai „O kai saulutė tekėjo“.
  • 2018 m. – Žalvarinis ir Valstybinis dainų ir šokių ansamblis Lietuva ruošia bendrą projektą „Švęskime laisvę“, skirtą Atkurtos Lietuvos šimtemčiui paminėti. Muzikos ir aranžuočių autorius – Robertas Semeniukas, režisierius ir choreografas – Donatas Bakėjus.

Sekite mus: