Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Žalvarinis slapukų politika. Daugiau informacijos

Apie

ŽALVARINIS – žymiausia Lietuvos folk roko grupė. Aštrūs gitariniai rifai, roko pulsavimas, folkloras, jo interpretacijos ir šiuolaikinių muzikos stilių sintezė, visa tai - ŽALVARINIS. Lietuviškos dainų tradicijos, ugningumas ir šiuolaikinės ne tik roko, bet ir bliuzo bei world muzikos įtakos sukuria nepamirštamą, galingą sprogstamąjį muzikinį mišinį.

Grupė susikūrė 2001 metais. Jos sudėtis laikui bėgant keitėsi, tačiau pagrindiniai nariai išliko. Dabar ŽALVARINĮ sudaro vokalistė Ineta Meduneckytė ir vokalistas - gitaristas Robertas Semeniukas, kuris taip pat yra aranžuotojas, kompozitorius, idėjinis grupės lyderis, formuojantis muzikinį kolektyvo veidą.

Grupės energija ir rokenrolinis, bliuzinis groove‘as  įsuka, išjudina visus. Todėl nenuostabu, kad grupė pasirodo įvairiuose roko muzikos festivaliuose ne tik Lietuvoje, Latvijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, gastroliavo Jungtinėse Amerikos valstijose.

ŽALVARINIS nevengia eksperimentuoti, bendradarbiauti su garsiausiais roko, džiazo, folko profesionalais, geriausiais Lietuvos atlikėjais, o 2014 metais grupė sudrebino net Pasaulio Lietuvių Dainų šventę, kai savo dainas atliko kartu su jungtiniu Dainų šventės dalyvių choru.

Per penkiolika gyvavimo metų įrašyta penki muzikos albumai, grota beveik visuose Lietuvos didesniuose miestuose, dalyvauta koncertuose „Baltijos keliui“  atminti, Nepriklausomybės dienos minėjimuose Lietuvoje ir užsienyje. Grupės muzika skamba filmų garso takeliuose, radijo stotyse, televizijoje, taip pat yra įtraukta į abiturientų muzikos egzamino klausimyną.

Grupės nariai:

 Ineta Meduneckytė – vokalas 

 Robertas Semeniukas – muzikos autorius, vokalas, gitara, klavišiniai

Diskografija:

2002 m.  Žalvarinis” 

2005 m.  “Žalio vario”

2008 m. Folk‘n Rock”

2014 m. “Gyvas”

2016 m. “TEKA”

Įtakos:

Led Zeppelin, Guns’n’Roses, AC/DC, Pink Floyd, Deep Purple, RHCP, Dead Can Dance, Ilgi, Varttina , Philip Glass ,Miles Davis, Frank Zappa, Zakir Hussain, Joe Satriani, Tony Levin, Steve Vai, Jeff Beck ir daug kitų.

ŽALVARINIS dalinosi scena su:

Lionel Richie, Jessie J, Gregory Porter , Gipsy Kings, Bi-2, The Hobos, Alphaville, Zdob si Zdub, Groove Armada, Fools Garden, Tricky, BIX, Skamp, Andrius Mamontovas, Marijus Mikutavičius, G&G Sindikatas, Happyendless ir kt.

Svarbiausi festivaliai, kuriuose grota:

The Henley Festival (UK), Kraina Mryi (Ukraina), Regioo (Estija), Livas Ciems, Baltijas Saule, Tele2 Baltic Beach Party (Latvija), Dozens of Europe (Austrija), Vilniaus dienos Gdanske (Lenkija), Jūros šventė, Mėnuo Juodaragis, Roko naktys, Baltijos garsas, Margos pievos, Kilkim Žaibu, Be2Gether, 1000km Rally, Tarptautinis Harley Davidson suvažiavimas, Karklės festivalis.

Svarbiausi įvykiai

  • 2002 m. ŽALVARINIS nusifilmavo Austrijos kino studijos filme apie Lietuvą.
  • 2004 m.  Lietuvos Nacionalinėje televizijoje (LRT) gautas „Geriausio metų atradimo“ apdovanojimas.
  • 2004 m. Kalėdinis labdaros koncertas „Angelai žmonėms“, Siemens Arena, Vilnius.
  • 2004m.  Sukurtas himnas „Ant kalno mūrai“ oro balionų šventei „Gubernija Cup 2004“, kuri vyko Šiauliuose.
  • 2005 m.  Latvijos nacionalinėje televizijoje Rygoje, nufilmuotas klipas populiariausiai grupės dainai „Alaus alaus“.
  • 2005 m.  ŽALVARINIS – „Geriausia folk roko grupė“. Apdovanojimas už nuopelnus 2004 –taisiais metais alternatyvios muzikos festivalyje „Velnių malūnas“.
  • 2005 m.  LRT eteryje pristatyta akustinė programa.
  • 2006 m.  ŽALVARINIS –„Metų etno grupė“. Alternatyvios muzikos apdovanojimai A.LT 2005.
  • 2006 m. Pasirodymas teatralizuotame kalėdinės eglutės įžiebime Katedros aikštėje ,Vilniuje, Vytauto V. Landsbergio spektaklyje „Gedimino sapnas“.
  • 2007 m.  Krepšinio komandos “Žalgiris” sezono atidarymas Sporto halėje, Kaune.
  • 2007 m. Prie gausios grupės veiklos prisidėjo ir koncertai Lietuvos kariams. Vienas įsimintiniausių renginių – tai dalyvavimas karinių pratybų uždarymo šventėje „Amber hope“ Klaipėdoje
  • 2008 m.  Sukurta daina “Stinta pukis” pirmiesiems Lietuvos Kino apdovanojimams ”Sidabrinė gervė”.
  • 2009 m. Išleista knyga “Du broleliu” su grupių Žalvarinis ir Atalyja dainų karaoke versijomis.
  • 2009 m. Pasirodymas Vilniaus Vingio parke fejerverkų festivalyje “Vilniaus fejerija 2009”.
  • 2010 m. Grupei eksperimentuojant ir  ieškant naujo skambesio dienos šviesą išvydo akustinė grupės programa „Žalvarinis kitaip“.
  • 2012 m. Įrašytas singlas “Sūnus” kartu su Lietuvos scenos ryškiausia žvaigžde Marijumi Mikutavičiumi. Įrašuose talkino ir žymus džiazo kontrabosininkas Vytis Nivinskas.
  • 2012 m. Grupė nominuota T.Ė.T.Ė muzikiniuose apdovanojimuose.
  • 2012 m. Minint 150-ąsias poeto, dvasininko, mokslininko Maironio gimimo metines, grupė įrašo dainą “Negęsta akys” pagal poeto eiles “Užmigo žemė”.
  • 2013 m. Įrašytas singlas “Alum lijo”. Įrašyti kūrinį padėjo žymūs džiazo instrumentalistai: Liutauras Janušaitis -saksofonas, Jievaras Jasinskis – trombonas, Laurynas Lapė – trimitas.
  • 2013 m. Pasirodymas Lietuvos muzikos asociacijos apdovanojimuose “M.A.M.A.” Žalgirio arenoje, Kaune.
  • 2013 m. Pristatyta nauja programa radijo stotyje „Lietus“.
  • 2013 m. surengtas vienas didžiausių grupės solinių koncertų šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.
  • 2014 m. išleistas koncertinis gyvo garso albumas „Gyvas“.
  • 2014 m. ŽALVARINIS dalyvavo Pasaulio Lietuvių Dainų šventės atidarymo bei Dainų dienos koncertuose, kuriuose grupės dainas kartu atliko ir Dainų šventės dalyvių chorai.
  • 2015 m. Lietuvos muzikos asociacijos apdovanojimuose “M.A.M.A.” ŽALVARINIS pretendavo gauti geriausios metų roko grupės nominaciją.
  • 201 5m. grupė buvo išvykusi gastrolėms į JAV.
  • 2015 m. ŽALVARINIS buvo pakviestas groti viename prestižiškiausių Anglijos festivalių „The Henley festival“.
  • 2016 m. įrašytas penktas grupės albumas „TEKA“.

Sekite mus: